Categories: Uncategorized

Karas Ukrainoje. NATO vadovas: Vakarai privalo ruoštis ilgam ir sekinančiam karui Ukrainoje

Prasidėjo 99-oji Rusijos karo Ukrainoje diena. Rusijos pajėgos naktį smogė geležinkeliui Vakarų Ukrainoje, netoli sienos su Slovakija. Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pabrėžia, kad jau žuvo mažiausiai 243 vaikai.

Luhansko srities vadovas Serhijus Haidajus „Telegram“ kanale pranešė, kad buvo užimta apie 80 proc. Sjeverodonecko centro, įskaitant rytinius miesto kvartalus.

„Kyiv Independent“ skelbia, kad Rusijos kariai apsirengia Ukrainos kariuomenės uniformą, siekdami sugauti aktyvistus daugiausiai okupuotoje Chersono srityje.

Europos Sąjungos ambasadoriai ketvirtadienį nutarė neįtraukti Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarcho Kirilo į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašo, tokiu būdu atverdami kelią susitarti dėl naujausio sankcijų Maskvai paketo, nes priemonėms prieš dvasinį lyderį priešinosi Vengrija, pranešė diplomatai.

Tikėtina, kad Rusijai prireiks bent jau trumpos taktinės pertraukos užėmus Luhansko srities gyvenvietes, kad pasirengtų persikėlimui per Siversky Doneco upę ir tolesnėms atakoms Donecko srityje, kur ukrainiečiai parengė gynybines pozicijas. Dėl to Rusija bus priversta prarasti dalį pagreičio, nurodė JK ministerija.

Ukrainos generalinis štabas skelbia, kad šalies pajėgos nukovė 30 850 rusų karių, sunaikino 1363 tankus, 3354 šarvuočius, 661 artilerijos sistemą, 297 salvinės ugnies sistemas, 95 priešlėktuvines sistemas, 210 lėktuvų, 175 sraigtasparnius, 521 bepilotį orlaivį, 120 sparnuotųjų raketų, 2325 kitas mašinas ir kuro talpyklas, 13 laivų, 51 spec. įrangos vienetą.

„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai bulviniams blynams: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas;…
Prienuose gyvenanti agronomė Vilija Juškevičienė jau ne vienerius metus yra vadinama tikra pomidorų karaliene. Tačiau toks pavadinimas kilo ne veltui – socialiniame tinkle „Facebook“ Vilija aktyviai dalinasi atrastomis geriausiomis pomidorų veislėmis. Atskleisti paslaptis ir pasidalinti…
admin

Recent Posts

Atskleidė, kam reikalingi 3 stalčiai skalbimo mašinoje: tą žino ne visi

Nepaisant to, kad skalbimas yra vienas iš dažniausiai atliekamų namų ruošos darbų, pasirodo, ne visi…

3 months ago

Geriau vengti tokio radinio! Kodėl negalima pakelti pinigų nuo žemės

Visi žino, kad gatvėje kelti pinigų negalima. Dėl jų gali kilti didelių problemų, nes jie…

8 months ago

Visą gyvenimą avokadus rinkotės neteisingai: tereikia žinoti 1 gudrybę

Ne vieną kartą grįžę namo ir prapjovę ką tik nusipirktą avokadą skaudžiai nusivylėte? O galbūt…

1 year ago

Kokia poza miegate? Štai ką tai išduoda apie sveikatą

Kiekvienas turi savo mėgstamiausią miego pozą – kai kurie mėgsta miegoti ant šono, kiti ant…

1 year ago

Tualete pastebėkite šiuos ženklus: gali išduoti, jog sergate vėžiu

Žarnyno vėžio simptomai paprastai yra tikrai sunkiai pastebimi, nes požymiai paprastai atsiskleidžia tik daug vėliau.…

1 year ago

Ar sugebėsite atsakyti, kuri moteris yra vaiko motina? Pataiko tik pastabiausi

Kaip matote, paveikslėlyje pavaizduotos dvi moterys, kambaryje sėdinčios viena priešais kitą, su mažu berniuku, kuris…

1 year ago